Az első nap ingyenes a belépés 14 óráig a Kolbászfesztiválra!


Elsősorban a békéscsabaiknak, Békés megyeiknek kedvezve, 14 óráig ingyenes lesz mindenkinek a belépés október 24-én, csütörtökön a 23. Csabai Kolbászfesztivál nyitónapján

Délelőtt 10 órától rendezik meg az óvodások, általános iskolások ingyenes, valamint a nyugdíjas klubok, egyesületek, nagycsaládosok, civil szervezetek, hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét. Ugyanakkor már 9 órától látogatható az esemény, és érkeznek a csapatok is, feldíszítik asztalaikat, előkészítik eszközeiket.

Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, aki bent marad csütörtökön az egész napos programra, a koncertekre, díjmentesen teheti meg. Aki azonban elhagyja a helyszínt, 14 óra után már jegyet kell váltania.

– Reméljük, így sokkal többen szurkolnak majd a töltőversenyen is osztálytársaiknak, gyermekeiknek, barátaiknak, ismerőseiknek, és a jövőben nézőkből versenyzők lehetnek ők is – hangsúlyozta a fesztiváligazgató. – Vannak iskolák, ahonnan az osztályfőnökök, tanárok rendhagyó órák keretében hozzák ki a gyermekeket a fesztiválra. Bízunk abban, hogy a mindenki számára ingyenes belépéssel még több iskola, pedagógus dönt úgy, hogy megnézi a versenyeket, beavatja a gyermekeket akár játékos formában is a kolbászkészítés mozzanataiba. Ez nagyon fontos a hagyományőrzés és az értékátadás szempontjából. A nagypapák, nagymamák is megnézhetik unokáikat, amint gyúrják a kolbászt. A versenyző nagycsaládosok, hátránnyal élők is nagyobb szurkolótáborra számíthatnak.

Hégely Sándor kiemelte, remek a hangulat már a nyitónapon is. Ők ezzel a kedvezménnyel szeretnének hozzájárulni, hogy minél többen átélhessék ezt október 24-én.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!