Ettől is lehet a fülzúgás!


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

A megfázásra recept nélkül kapható készítményekről fontos tudni, hogy ezeket nem szedhetjük tetszőleges dózisban. Fontos hogy kérje gyógyszerésze tanácsát és ne térjen el a betegtájékoztatóban leírtaktól.

Ne túl sokat és azt is bőséges folyadékkal:

Enyhülést hozó hatása miatt, hajlamosak vagyunk akár tea helyett is iszogatni a forró italporokat. Sokan arra sem ügyelnek, hogy elegendő folyadékot fogyasszanak a készítmények mellé.

Kellemetlen következmények:

Az előírásokat figyelmen kívül hagyóknál erősödő fülzúgás, száj- és bőrszárazság, állandósult orrdugulás vagy ismétlődő orrvérzések lehetnek.

Adjunk magunknak 3-4 napot a lábadozásra!

Mindenképp érdemes első körben ágynyugalommal, bőséges folyadék fogyasztással (kamilla-, csipkebogyó-, hársfa tea + méz), fej- és torokfájás esetén vöröshagymalevél teát megpróbálni. Az orrjáratok szellőzését gőzöléssel, orrmosással enyhíteni.


Mikor forduljunk orvoshoz?

Ha a tüneteink ennek ellenére sem javulnak 3-4 napon belül, akkor mindenképp forduljunk orvoshoz, aki személyre szabott kezelést fog javasolni, amivel a szövődmények is elkerülhetők.

Forrás: www.gondoskodo.hu

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

Kristály Patika

Levendula Patika


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!