Rejtett tehetségek mutatkoztak be a kormányhivatalban


Megnyitotta kapuit a Békés Megyei Kormányhivatal munkatársainak alkotásaiból, Lélektől - lélekig elnevzéssel rendezett tárlat a Derkovits sori épület földszinti aulájában. A kiállítás keretében mintegy két tucat kormánytisztviselő több mint 200 alkotással mutatkozott be a nagyközönségnek.

A Békés Megyei Kormányhivatal rejtett értékeit mutatják be a kormánytisztviselők – hangsúlyozta Bálint Kornél. A Kormánymegbízotti Kabinet vezetője kiemelte: a kiállított művek a kollégák tehetségéről, sokszínűségéről tanúskodnak, ott vibrál bennük az alkotás fenséges misztériuma, az alkotó lélek mozgatórugója és az örökkön élő produktív kényszer.

A kabinetvezető Márai Sándor szavait idézte, miszerint: az élet tartalmát a nagy feszültség, az alkotás pillanatai jelentik, nem a létezés kalendáriumi időszaka; a művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amelyet a valóság élménye kelt az emberi lélekben. A kabinetvezető elmondta, hogy az író ezt a többletet nevezi művészetnek, amelynek a Békés Megyei Kormányhivatal mintegy két tucat munkatársa is birtokosa.

A művészeti ágak és technikák széles palettáját vonultatták fel a kollégák. Az olajfestmények, grafikák, fotók mellett jól megfér a keresztszemes hímzett textília, a gobelinhímzés, a hajó- és a vert csipke, a mézeskalács, az üvegfestés, a gyémántszemes képek vagy az ajándék- és dísztárgyak. Helyet kaptak még a pirográffal készített alkotások is, csakúgy mint a kerámia vagy az enkausztika technikával készített képek és a könyvszobrászat.

A kormányhivatal immár harmadik alkalommal rendezett tárlatot a kollégák alkotásaiból, a kiállítás – hivatali időben – november 8-áig látogatható.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!