Vereség a Kecskeméttől


Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 8. fordulójában nehéz kihívás előtt állt a békési csapat, amely első számú kapusa nélkül kényszerült versenyre kelni a listavezető Kecskeméttel. Az eső félidőben így is sikerült megszorongatnia az éllovast, a térfélcsere után viszont már nem tudta tartani a lépést, így a vége az utóbbi évek legnagyobb különbségű hazai veresége lett.

Optimum Solar-Békési FKC–Kecskeméti TE-Piroska szörp 21–29 (11–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Sándor László, Szikszai Csaba.
Békés: BORBÉLY – Kecskés 4, HASZILLÓ 7 (2), Morva 1 (1), Székely 1, Ferenczi 3, Fedor 2. Csere: Takács (kapus), Csuka, Bátky, Dénes, Megyeri, Gál 3, Boda, Kiss R., Kovács L.
A Kecskemét legjobb góldobói: Bíró 14, Tóth N. 4.
Kiállítások: 6, illetve 18 perc + Szrnka kizárva. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

A hazaiak számára álomszerűen indult a mérkőzés, Borbély védéseivel nélhány perc leforgása alatt már 4–1-re is vezettek. Ez a lendület a félidő derekáig kitartott, ekkor mér négy góllal jártak előrébb a Kecskemétnél. A folytatásra a vendégek megkezdték a felzárkózást, ami olyan jól sikerült, hogy a szünetre már ők térhettek minimális előnnyel. A második játékrész elején többször is emberelőnybe került a hazai gárda, azonban a befejezéseknél rendre hibáztak, így fordítás helyett fokozatosan növelte előnyét a látogató. Az utolsó negyedórához érkezve mintha a hitét is elveszítette volna Papp Bálint együttese, ennek a következménye lett a súlyos vereség.

– A mérkőzésnek volt egy olyan periódusa, amikor a Kecskemét taktikus játékkal a maga javára fordította a találkozót. Gratulálok a győzelméhez! - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!