Onkológiai eszközre gyűjt adományt a Szent Lázár alapítvány


A Szent Lázár Alapítvány és a Békés Megyei Központi Kórház közösen indít útjára egy adománygyűjtő akciót, mellyel a kórház Megyei Onkológiai Központjának eszközfejlesztését kívánja támogatni, ez úton egy „Belly Board” betegrögzítő eszköz megvásárlásával hozzájárulva a sugárterápiás kezelésben részesülő páciensek gyógyulásához.

A sugárterápiás kezelés a daganatos megbetegedések kezelésének egyik alappillére A daganatos megbetegedésben szenvedők közel fele részesül a kezelése egy pontján sugárterápiában. Ennek fényében tűztük ki célul, egy olyan betegrögzítő eszköz beszerzését, mely használatával a kezelések során a célzott terület környezete kisebb sugárhatásnak van kitéve, így legkevésbé roncsolva az egészséges szöveteket és szerveket. Az eszköz segítségével egyre pontosabb beállítás és célzottabb kezelés lehetséges, valamint csökken az elmozdulás kockázata. A Megyei Onkológiai Központ Békés megye minden települését lefedve látja el feladatait, így az eszközfejlesztés kiváltképp nagy jelentőséggel bír.

A jótékonysági akció életre hívásában Kovács Istvánné a Szent Lázár Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kovács Ildikó az alapítvány intézményvezetője, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa dr. Becsei László, valamint dr. Pikó Béla a Megyei Onkológiai Központ főorvosa működött közre. Az alapítvány képviselői személyes tapasztalataik alapján is fontosnak tartják a kezdeményezést, ehhez Pikó Béla főorvos úr magas szakmai szintű háttere, képzettsége és tapasztalata járul hozzá. A betegrögzítő megvásárlásához, több mint 12 millió forint szükségeltetik.

Az adománygyűjtést a Szent Lázár Alapítvány indítja útjára, 100.000 forint értékű felajánlással.

Ez úton szeretnénk felkérni a lakosságot, a civil szervezeteket, alapítványokat, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozókat, hogy adományaikkal támogassák kezdeményezésünket, így segítve a daganatos megbetegedésben szenvedők mielőbbi állapotjavulását, gyógyulását.

A vállalkozások a felajánlott összeget adományként elszámolhatják.

Várjuk továbbá olyan szervezetek, vagy személyek jelentkezését, akik valamilyen kezdeményezéssel, rendezvénnyel, programmal kívánják támogatni a gyűjtést.

A felajánlásokat a Szent Lázár Alapítvány 11733072-20023852-es OTP Bank Nyrt. békési fiókjában nyitott, elkülönített számlájára várjuk.

A jótékonysági gyűjtés a Szent Lázár Alapítvány "Én is tudok segíteni!" adománygyűjtő akciójának keretében valósul meg.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!