| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

4,4 millió forint támogatás a békési közép és főiskolásoknak.Forrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2019 December 3. ( Kedd ) 14:57
Békés Város Önkormányzata tizenkét középiskolásnak ítélte oda a havi tízezer forint összegű Békési Középiskolai Ösztöndíjat. Mindemellett a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton harminckét tanulót részesítettek szintén havi tízezer forintos támogatásban. Mindkét támogatási formát tíz hónapon át folyósítják a diákoknak.

A békési képviselő-testület 2017-ben alapította a Békési Középiskolai Ösztöndíjat, idén is október 15-éig adhatták be kérelmüket a pályázók. A tizennyolc érvényes pályázó közül a képviselő-testület rendeletében meghatározva mindösszesen tizenkét középiskolai tanulónak ítélheti oda a havi tízezer forintos ösztöndíjat. Olyan békési tanulók kaphatják, akiknek a tanulmányi átlaga magasabb, mint 4,2 és a családban az egy főre eső jövedelem nem éri el a rendeletben szereplő összeget. A tanulók tíz hónapon keresztül részesülnek a juttatásban.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra olyan békési főiskolás tanulók nyújtották be kérelmüket, akik már megkezdték a felsőoktatásban való részvételüket. Az országos pályázatra 20 ezer főnél kevesebben nyújtották be a kérelmüket, a megítélt tízezer forint összeg felét a település önkormányzata, a másik felét az állam biztosítja szintén tíz hónapon keresztül.

A két ösztöndíjtípuson megítélt tanulmányi támogatás összesen 4,4 millió forint. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton megítélt összeg felét, 1,6 millió forintot a Kormány biztosítja a tanulóknak - összegezte Kálmán Tibor polgármester a tanulmányi ösztöndíjakról hozott döntéseket.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=95645_4_4_millio_forint_tamogatas_a_bekesi_kozep_es_foiskolasoknak" width="650" height="430">

Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?