4,4 millió forint támogatás a békési közép és főiskolásoknak.


Békés Város Önkormányzata tizenkét középiskolásnak ítélte oda a havi tízezer forint összegű Békési Középiskolai Ösztöndíjat. Mindemellett a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton harminckét tanulót részesítettek szintén havi tízezer forintos támogatásban. Mindkét támogatási formát tíz hónapon át folyósítják a diákoknak.

A békési képviselő-testület 2017-ben alapította a Békési Középiskolai Ösztöndíjat, idén is október 15-éig adhatták be kérelmüket a pályázók. A tizennyolc érvényes pályázó közül a képviselő-testület rendeletében meghatározva mindösszesen tizenkét középiskolai tanulónak ítélheti oda a havi tízezer forintos ösztöndíjat. Olyan békési tanulók kaphatják, akiknek a tanulmányi átlaga magasabb, mint 4,2 és a családban az egy főre eső jövedelem nem éri el a rendeletben szereplő összeget. A tanulók tíz hónapon keresztül részesülnek a juttatásban.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatra olyan békési főiskolás tanulók nyújtották be kérelmüket, akik már megkezdték a felsőoktatásban való részvételüket. Az országos pályázatra 20 ezer főnél kevesebben nyújtották be a kérelmüket, a megítélt tízezer forint összeg felét a település önkormányzata, a másik felét az állam biztosítja szintén tíz hónapon keresztül.

A két ösztöndíjtípuson megítélt tanulmányi támogatás összesen 4,4 millió forint. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázaton megítélt összeg felét, 1,6 millió forintot a Kormány biztosítja a tanulóknak - összegezte Kálmán Tibor polgármester a tanulmányi ösztöndíjakról hozott döntéseket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!