KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐ


Katona Gyula református esperes karácsonyi gondolatai.

Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, mert elétek adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!(5 Mózes 30,19.)

Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk Őáltala. (1 János 4,9.)

KEDVES OLVASÓ!

Néhány hete már túl vagyunk az önkormányzati választásokon, bizonyára lecsillapodtak a kedélyek és indulatok, s teljes egészében az évvége ünnepei, elsősorban is karácsony felé fordulunk.

Két igeverset választottam köszöntőm alapjául, amiből az első talán szokatlannak is tűnhet így, ünnepre készülve. Azonban azt kell látnunk, hogy amikor Mózes megtartja népe előtt búcsúbeszédét, akkor hallgatói figyelmét a választásra irányítja. Ott azonban nem urnák elé való járulásról és valakik mellett történő döntésről, szavazásról van szó, hanem arról az élet-halál kérdésnek az eldöntéséről, hogy én magam elfogadom-e az Isten útját vagy sem, s ha igen, akkor járok-e rajta engedelmes szívvel?!

Az idők teljességében, az első karácsonykor, Jézus Krisztus megszületésével Isten megismétli ezt a választási lehetőséget. Egyszülött Fiában olyan döntés elé állított és állít ma is, ami szintén élet-halál kérdése. A karácsonykor felhangzó angyali híradás Üdvözítő, Megtartó születéséről szól, Aki maga is ezt a döntést, ezt a hitet kéri számon később mindazokon, akikkel kapcsolatba került, akiket megszólított.

Ne tartsuk unalmasnak a karácsonykor újra és újra felhangzó karácsonyi evangéliumot, ami 2019 karácsonyán is nem egyéb, mint Isten döntésre szólító hívása: "Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!"

Karácsonyhoz érkezve kívánom, hogy Isten Szentlelke mindnyájunkban végezze el azt a felelősségteljes döntést, hogy az Ő útját válasszuk, azon járunk, miközben erre az útra hívogatunk másokat is.

Nyissuk meg szívünket a legértékesebb karácsonyi ajándék, Jézus Krisztus számára!

E gondolatokkal kívánok mindenkinek kegyelemmel teljes, áldott Karácsonyt és eredményekben gazdag boldog új évet!

Katona Gyula református lelkipásztor


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!