Egy hete folyik a munka a BFKC-nál


Eltelt egy hét a Békési FKC felnőtt csapatának felkészüléséből. Papp Bálint, edző által napra pontosan összeállított edzésterv alapján készül a csapat a tavaszi szezonra.

Sajnos az őszi szezon nem teljesen úgy sikerült, mint ahogy ezt a nyáron eltervezte a BFKC, sok egy gólos vereség és döntetlen csúszott be, amivel végül a 9. helyen telelt a csapat. Azonban itt a lehetőség, hogy egy jó kis feltöltődést követően, mindenki új erőre kapva neki kezdjen a tavaszi szezonra való felkészüléshez.

Papp Bálint edzővel beszélgettünk, arról hogyan zajlott az első hét a felnőtt csapatnál:

- Milyen felkészülési tervvel indultok neki a tavaszi szezonnak?
- Hat hetünk van a felkészülésre, jelenleg vegyes felkészülési tervet alkalmazunk, amibe már a második hétre felkészülési mérkőzést iktattunk be. Mindenkinek volt lehetősége egy nagyobb, majd három hetes pihenésre, így bizom benne, hogy ha a tervezet szerint eltudjuk végezni a felkészülést, akkor nem lesz problémánk. Illetve, ha mindenki jobban oda tudja tenni majd magát.

- Hogyan zajlott az első hét edzései?
- Mindenkinek jó a hozzáállása, szépen dolgoznak a srácok. A héten már játszunk egy edzőmérkőzést a Mezőtúr csapata ellen, ami jót tesz majd kicsit, több formáció gyakorlására is élesben. Illetve ezt követően a liga kupa mérkőzések is remek lehetőséget biztosítanak a felkészülésben. Van lehetőségünk minél több formációt próbálgatnunk. A csapat kialakítása folyamatban van, lesznek érkezők és vannak távozó játékosok is, amint véglegesednek a dolgok, erről nyilatkozni fogunk.

- Milyen célkitűzéssel kezdtetek neki a munkához?
- Jelenleg 10 ifjúsági korú játékos van a csapatban, mondhatni a mezőny egyik legfiatalabb csapata vagyunk. Bizom benne, hogy meghatározó játékosaink kiegyensúlyozotabb teljesítményt tudnak majd nyújtani a szezonban, és a fiatalok is még nagyobb akarattal állnak majd be mérkőzésről mérkőzésre. Ahogy az ősszel, idén is számítok mindegyik ifikorú játékosomra is, nem csak kiegészítő emberként. Remélem februárban olyan formában lesz a csapat, ami meghatározza a szezon kezdő mérkőzést, és a bajnokságban egy magabiztos, kiegyensúlyozott teljesítményt tudunk nyújtani.

A héten 2020. január 17.-én pénteken 18:30-tól itthon lép pályára csapatunk a Mezőtúri AFC ellen, az első ráhangolódó edzőmérkőzésen. A belépés díjtalan, várunk Mindenkit.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!