Életet mentettek a polgárőrök Magyarbánhegyesen


Éjszakai járőrszolgálatuk ellátása során, járdán fekvő embert találtak a polgárőrök Magyarbánhegyes belterületén 2020 január 13.-án. Hogy mennyi ideig fekhetett a földön, azt nem lehet pontosan tudni.

A polgárőrök próbálták felkelteni a 40 év körüli személyt, aki a járdán feküdt, kissé illuminált állapotban. Nagy nehezen elmondta, hogy a haza igyekezett, de útközben elesett, és önállóan nem tudott felkelni. A polgárőrök szolgálati gépkocsijukkal haza szállították a magatehetetlen személyt, s akkor látták, hogy a feje nagyon vérzik. Azonnal mentőt hívtak, és utasításukra a kiérkezésükig, szorító kötéssel látták el a vérző személyt. A gyorsan kiérkező mentősök átvettek a sérült személyt, ellátása után korházba szállították. Megköszönték a polgárőröknek a gyors, szakszerű cselekedetüket, mellyel életet mentettek,- hiszen a sérült személynek életveszélyes artériás vérzése volt.

– Sokan előítélettel vannak, a földön fekvő emberekkel szemben. Azt hiszik, hogy csak az ital okozhat problémákat, de nem mindig ez a helyzet. Mellesleg, attól, sem tagadhatjuk meg a segítséget, aki ivott – mondták a nevüket elhallgató polgárőrök.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!