Kálmán Tibor a KBC új elnöke!


Tisztújító ülést tartott a Közép-békési Területfejlesztési Egyesület Békésen, ahol a három város – Békés, Békéscsaba és Gyula – településvezetői, tagjai döntöttek a tisztségek öt évre szóló betöltéséről. Megválasztották a kilenctagú elnökséget és a felügyelő bizottság tagjait is.

Kálmán Tibort, Békés város polgármesterét elnökké választotta a Közép-békési Területfejlesztési Egyesület, mely a megye három meghatározó jelentőségű települését, Békést, Békéscsabát és Gyulát tömöríti magába. Az egyesület két elnökhelyettese Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere valamint dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere lett. A kilenctagú elnökség a polgármestereken túl településenként további két-két főből áll. Békést Polgár Zoltán alpolgármester és Balog Zoltán bizottsági elnök képviseli,

Békéscsabát Hanó Miklós alpolgármester és Wittmann László, Stratégiai Fejlesztési osztályvezető, Gyula városából pedig az Idegenforgalmi Egyesület elnöke, Kiss József és a Gyula Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kertes István fogja a közös programok, fejlesztések megvalósításához szükséges képviseletet adni. A grémium döntött a felügyelő bizottság tagjairól is, így Deákné Domonkos Julianna tanácsnok (Békés), Nagy Ferenc alpolgármester (Békéscsaba) és Kónya István alpolgármester (Gyula) felügyeli majd az elkövetkező öt évben az egyesület munkáját.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!