A nemzetiségi önkormányzatokkal találkozott a városvezetés


Kíváncsi a helyi nemzetiségi önkormányzatok munkájára az önkormányzat, ezért ma találkoztak a város vezetői a békési nemzetiségi képviselőkkel.

Január 21-én ült le eszmecserére az önkormányzat Humán és Szociális Bizottsága a négy nemzetiségi önkormányzattal, akik a képviselő-testület január végi ülésén adnak tájékoztatást a 2019-ben végzett munkájukról.

Előzetesen a kéréseket, feladatokat beszélték át. A négy beszámolót Kovács Gusztáv (roma), Feledi János (szlovák), Takács Istvánné (német) és Simon Éva (román) önkormányzati elnök ismertette a politikusokkal.

Mucsi András bizottsági elnök elmondta: a város jobban be szeretné vonni a nemzetiségi önkormányzatokat a városi programokba és a találkozó célja annak megtudakolása volt, hogy miben tud segíteni az önkormányzat nekik a programjaikban. Egyúttal jelezte, hogy a következő találkozó a helyi egyházakkal lesz.

Vidáné Endrődy Ildikó bizottsági tag elismerő szavakkal méltatta a négy testület munkáját és külön örült, hogy végre a roma önkormányzat is tartalmas anyagot adott be. Egyúttal meghívta őket a város gasztronómiai rendezvényeire, pl. a kolbászvigalomra. Kovács Ildikó bizottsági tag azt kérte, hogy jobban hirdessék meg a nemzetiségek programjait, hogy többen el tudjanak menni és jelezte, hogy jó városi rendezvényeket lehet a kisebbségek köré építeni a városban.

Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere támogatásáról biztosította a megválasztott nemzetiségi képviselőket és jelezte, hogy be kívánja vonni őket a városi nagyrendezvényekbe is. A nemzetiségeket jelentős tényezőnek nevezte Békés életében, a nemzetiségi önkormányzatok több száz regisztrált nemzetiségi választót képviselnek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!