Zajlik az imahét a városban is


Ahogy szerte a világban, úgy Békésen is zajlik az ökumenikus imahét, a világ keresztyéneinek közös akciója. Békésen minden este van közös istentisztelet.

Január 23-án, csütörtökön este a református gyülekezet adott otthont a közös imaórának, amelyen Simon Csaba, az adventista közösség lelkésze prédikált. Kiemelte annak jelentőségét, hogy Krisztussal teljes közösségben kell lennünk és belőle kell táplálkoznunk. A keresztyén gyülekezetek úrvacsorája is ezt az egységes fejezi ki. Az alkalmon imádkoztak a jelen levő keresztyének többek között a városért és egy hamarosan induló ifjúsági klubért, amelynek előkészítése javában folyik.

Az imahéten a városi katolikus és protestáns gyülekezetek imádkoznak együtt egy héten át, a szabály az, hogy minden este egy, a vendéglátóktól különböző felekezetű igehidető prédikál. Mucsi András képviselő elmondta: a református közösség tagjaként húsz éve minden imahéten ott volt és példaértékűnek tartja, hogy városunkban a keresztyén közösségek békésen együtt tudnak munkálkodni a város jólétéért. Fontosnak nevezte, hogy folyamatosan imádkozzanak a keresztyének a város előrehaladásáért, lakóiért.

A záró alkalom vasárnap 17 órakor lesz, ezen Katona Gyula református esperes-lelkész hirdeti Isten igéjét. Mint ismert, városunkban hagyományosan a református, katolikus, baptista, pünkösdi gyülekezetek működnek együtt szorosan, ehhez az utóbbi években alakult Tágas Tár Baptista Gyülekezet és a Kegyelem Gyülekezet is csatlakozott. Tavalytól az adventista közösség lelkésze is igét hirdet az imahéten.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


imahét ima