| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Hogyan és mit adományozzunk?Forrás: MPE OCM SzeretetszolgálatMegjelent: 2020 Január 24. ( Péntek ) 18:19
Frissítve: 2020 Január 24. ( Péntek ) 18:24
Ha Önnek van olyan adománya, melyet fel tudna ajánlani rászoruló családok részére, keressen minket bizalommal! Adomány felajánlását köszönettel fogadjuk, és eljuttatjuk a szükségben lévőkhöz, melyet fényképpel dokumentálunk.

 • Elsődleges szempont, hogy az adományozás nem egyenlő a lomtalanítással!

  Olvashatunk az interneten olyan írást, amiben egy-egy segélyszervezet szólal meg, miszerint sajnos vannak olyan embertársaink is, akik szeméttelepnek nézik őket. Csak, hogy párat említsünk a felajánlott adományok közül, pl. penészes könyveket, koszos alsóneműket, törött és használhatatlan játékokat juttatnak el az adományozók a karitatív szervezetekhez, amiket nyilván nem lehet, nem szabad továbbadni a rászorulóknak.

 • Jó, ha a következőt megfogalmazzuk magunknak: Mi a célom az adományozással? Vajon nekem is segítség lenne az a dolog, amit adok, ha én lennék szükséghelyzetben?

  Gondoljon arra, hogy ami az Ön számára lom, az mások számára is az! Ne adjunk ki a kezünkből olyan ruhaneműt, ágyneműt, amivel megszégyenítenénk valakit, mondván, hogy "Annak úgy is mindegy, jó lesz neki a kinyúlt, lyukas, koszos is!" Ugyanígy, lejárt szavatosságú élelmiszert, működésképtelen, javításra váró eszközöket, bútorokat se ajánljunk fel!

 • Van működőképes, otthoni használatra alkalmas tárgyi adománya, de a célszervezethez való eljuttatása már problémát okoz?

  Ne feledje, hogy az is nagy segítség, ha meg tudja oldani az adomány szállítását a karitatív szervezetekhez, de ha mégsem, a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatával felveheti a kapcsolatot (keresse munkatársunkat bizalommal ezen a telefonszámon: 06/30/156-9443), akik segítenek az elszállításban, melyet dokumentálnak is.

 • Segíteni szeretne, de nem tudja, milyen adományokra lenne szüksége pl. egy mély szegénységben élő családnak?

  Mindenre, ami a hétköznapi életét segíti, megkönnyíti, pl. bútor (ágy, szék, asztal, szekrény), mosógép, hűtőszekrény stb. A másik leghasznosabb adomány az élelmiszercsomag, de itt csak tartós élelmiszert készítsen össze a dobozba! Nem utolsó sorban fontosak a tisztálkodási, higiéniai eszközök, pl. intimbetét, nedves törlőkendő, tisztálkodó szerek, fogápolási eszközök stb.

 • Fontos szem előtt tartani, hogy nem szerencsés egy-egy darab ruhát, ágyneműt, könyvet, játékot stb. felajánlani, mert az elszállítási költség, a belefektetett energia is sokat számít.

  Célszerű akkor adományozni, amikor több dolog összegyűlt, amit aztán egy vagy több csomagként át lehet adni a Szeretetszolgálatnak.

 • Elérhetőségünk:

  Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata

  5630 Békés, Táncsics Mihály u. 1.

  Telefon: 06/30/156-9443  Embed kód:

  <embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=96227_hogyan_es_mit_adomanyozzunk" width="650" height="430">

  Érdekelhet még...
  Ezt már olvasta?