Ösztöndíjasok a Refiből (2. rész)


Szász Fanni, a 11.B osztály tanulója a Békés Város Önkormányzata által kiírt, évi 100 ezer forintos tanulmányo ösztöndíj nyertese, pedagógus pályára készül.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium tizenegyedikes tanulója Szász Fanni, aki édesanyjával születése óta Békésen él. Intézményünk általános iskolájába járt, végig kitűnő és jeles tanuló volt, a hatodik év elvégzése után az osztály többségével hat évfolyamos gimnáziumi képzésre jelentkezett. Nem bánta meg, sokkal több lehetőségük van az érettségire való felkészülésre. Fontos szempont volt az is, hogy az osztály a gimnázium épületében került elhelyezésre.

Fanni előnynek tartja azt, hogy iskolánk gimnáziumi tagozata kellően kicsi ahhoz, hogy mindenki mindenkit ismerjen, így pl. ha bemegy a titkárságra, nem kell mondania a nevét, hanem rögtön tudják, hogy ki kicsoda és melyik osztályba jár. "A tanárok barátságosak és törődnek velünk, olyan ez az iskola, mintha a második otthonunk lenne.

11 éve járok ebbe a közösségbe, ahol szinten mindenki együtt tanul az első évfolyamtól kezdve. Összetartunk és segítjük egymást, és az osztályfőnökünk is nagyon rendes velünk, szeretjük őt" - mondja az ifjú hölgy. Történelem és biológia fakultációra jár a még sikeresebb érettségi érdekében. Pedagógus pályára készül, tanító néni szeretne lenni.

Szegeden vagy Szarvason tervezi a továbbtanulást. Ehhez szükség van néhány dologra: az ösztöndíj összegét nyelvvizsgára való felkészülésre és a jogosítvány megszerzésére fordítja. Szabadidejét nagyrészt tanulással tölti, komolyan veszi a készülést a sulira. A félévi bizonyítványa is jól sikerült. Iskoláját bátran tudja ajánlani minden továbbtanulni szándékozónak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!