Elfogadták az idei költségvetést.


Kálmán Tibor: stabil és teljesíthető a város közel 5 milliárd forintos költségvetése.

Ma tartotta az év első testületi ülését a képviselő-testület ahol elfogadták a város költségvetését. Kálmán Tibor polgármester többek között kiemelte, az elmúlt években kivitelezetett energetikai fejlesztésekkel az idei költségvetésben 20% rezsi megtakarítással számolnak, az iparűzési adóbevételeknél pedig a 2019-es bevételi szinttel terveznek.

A polgármester hangsúlyozta, továbbra is támogatni szeretnék a helyi és betelepülő vállalkozásokat, így többek között idén újra kiírásra kerül a vállalkozói alap.

Jó évet zárt Dánfok, az idei évben a beruházások már befejeződnek és minden településrendezési akadály elhárult az új református óvoda építésének útjából.

Polgár Zoltán alpolgármester elmondta, Trianon emlékbizottságot alapított a város vezetése, tagjai kulturális közművelődési szakemberek, képviselő tagjai Deákné Domonkos Julianna, Mucsi András, Polgár Zoltán és Vámos Zoltán. A tervek szerint június 4-én egész napos megemlékezés és programsorozat várja majd a lakosságot, Békésre érkeznek a város testvértelepüléseinek küldöttségei is. Még ebben az évben egy könyvet is megjelentetnek majd Békésről, Trianon fényében.

Az alpolgármester szólt arról is, hogy március elsejével indulhat az Ültess egy fát program, melynek keretében minden békési újszülött családja egy fát ültethet el Békésen.

Folyamatban van a békési kulturális nagyrendezvények programjainak és időpontjainak átgondolása, újratervezése, februártól kérdőívekkel már a lakosság bevonásával is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


költségvetés