A lakásgazdálkodásról tartottak konferenciát


Január 31-én tartott konferenciát a lakásgazdálkodásról a békési önkormányzat. A szervező a képviselő-testület Ügyrendi, Lakásügyi, Közrendvédelmi Bizottsága volt.

A konferencia célja a Békés megyei nagyobb települések lakásgazdálkodási politikájának áttekintése volt. A szakmai tanácskozás házigazdája Füredi János, a békési BKSZ Kft. munkatársa, lakásgondnok volt. A békési önkormányzat új lakásügyi rendeleten dolgozik és szakmai párbeszédre hívta a megyei településeket. Békés mellett Békéscsaba, Gyomaendrőd, Szarvas, Orosháza és Gyula képviselője osztotta meg szakmai jellegű gondolatait a jelenlevőkkel.

Kálmán Tibor, Békés város polgármester köszöntőjében elmondta: jó ötlet első állomásán vagyunk, szeretnék átnézni a békési lakásgazdálkodást és ötleteket szeretne meríteni a többi településtől.

Szebellédi Zoltán alelnök a Békés Megyei Önkormányzat képviseletében jelent meg az eseményen. A politikus arról beszélt köszöntőjében, hogy fontos ügyről van szó. A meglevő lakásállomány növelése a kívánatos. Jó a kormány családbarát politikája, de az önkormányzatoknak is van népességmegtartó szerepe. Ne menjenek el a fiatalok a településről. A vállalkozások számára is fontos a munkaerő számára a lakás biztosítása. Az önkormányzati törvény feladatul is adja az önkormányzatoknak a lakásgazdálkodást, amely a települések elemi érdeke is. Egy következő lépcsőben érdemes lenne a kisebb településeket is meghívni egy hasonló konferenciára.

Balog Zoltán, az Ügyrendi, Lakásügyi, Közrendvédelmi Bizottság elnöke (Fidesz-KDNP) tavaly októberben került a bizottság élére, bekapcsolódott a munkába. A lakásügyi bizottság ülésein elhangzott, hogy módosítani kellene a rendeletet, ezért is fontos, hogy másokkal szakmai párbeszédbe lépjenek. Fontos a fiatalok és szakemberek elhelyezése, ezen dolgozik a város.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!