| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Óvodások díjazása a Békés Megyei KormányhivatalbanForrás: Békési Kistérségi Óvoda és BölcsődeEsemény időpontja: 2020 Február 10. ( Hétfő )
Frissítve: 2020 Február 17. ( Hétfő ) 13:23
Helyszín: Fürkész Központi Óvoda Békés, Baky utca 4
A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az egészségmegőrzés, egészséges életmódra nevelés érdekében évek óta több fordulóból álló vetélkedősorozatot hirdet a megye általános iskolái, óvodái számára.

A "Közös érték az egészség" programsorozat a világnapokhoz kapcsolódik

A vetélkedő feladatai illeszkednek az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjában meghatározott kulcskompetenciák fejlesztéséhez, nevelési célokhoz. A tavaly ősszel, havi rendszerességgel kiküldött feladatok szerint a világnapokat az óvodák szabadon választható, tematikus óvodai programok keretében dolgozhatták fel.

Az eredményeket pénteken délelőtt, ünnepélyes keretek között ismerhették meg a vetélkedő résztvevői és felkészítő pedagógusaik. A Kormányhivatal Tomcsányi termében Bálint Kornél kabinetvezető és dr. Maráczi Gabriella osztályvezető adta át az elismeréseket.

A rendezvényen a csapatokat a beérkezett pályázataik alapján jutalmazták. Óvodai kategóriában a legkiválóbbnak a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde – Fürkész Központi Óvoda Katica csoport pályázata bizonyult. Óvodapedagógusok: Lájerné Szabó Éva és Fazekas Klára.

A beérkezett pályázatunk az egészség és környezettudatosság kreatív és játékos formában való nevelésének jó bizonyságai. (Gyermekek világnapja, Szívünk napja - a Szív Világnapja, Gyermekek világnapja, A tolerancia nemzetközi napja, A magyar labdarúgás napja, Karácsonyi készülődés az egészséges táplálkozás jegyében)

A meghirdetett program túl azon, hogy játékos formában bővítette a gyermekek ismereteit szorosabb együttműködés kialakítására adott lehetőséget a kormányhivatal és a Fürkész Központi Óvoda között.Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?