Beharangozó: Békési FKC - Lajosmizse


Szombaton megkezdődik a tavaszi szezon, csapatunk ellenfele pedig a nyitó mérkőzés, a Lajosmizse együttese lesz február 15.-én szombat este 18 órától a Békés Városi Sportcsarnokban.

Az őszre vissza tekintve a 24-23-as eredménnyel zárult az őszi nyitó meccs Mizsén. Itt a lehetősége csapatunknak, hogy visszavágjon az ősszel idegenben hagyott pontokért. A Lajosmizse a 6. helyen telelt a tabellán 5 győzelemmel, 5 vereséggel és 1 döntetlennel, míg csapatunk a 9. helyen. Több változás is történt azóta játékos állományban csapatunknál, a felkészülési mérkőzéseken megismerhették az új játékosokat már a szurkolók. Izgalmakat tartogat a hétvégi mérkőzés, a főszereplő csapatok edzőjét kérdeztük meg a mérkőzés előtt két nappal, hogy - "Hogyan értékelik a téli felkészülési időszak eredményességét és mit várnak a hétvégi mérkőzéstől?"

- Úgy gondolom a tervezett munkát elvégeztünk. Bár kellett a felkészülésen többször is alakítani, de inkább szerkezeti dolgokba. Nagyon bízok a csapatomba és abba, hogy mindenki tisztába van azzal, hogy milyen fontos is jelen helyzetünkbe a jó tavaszi kezdés. Hazai pályán mindenképpen győzni szeretnénk. - nyilatkozta Papp Bálint, az Optimum Solar-Bfkc edzője.

- Úgy gondolom a felkészülésünk jól sikerült, sok edzőmérkőzést, ligakupa mérkőzést játszottunk, viszont többször is kisebb sérülések végett nem tudtunk teljes kerettel kiállni. Optimistán várom a hétvégi mérkőzést, jósolni nem szeretnék, a Békés helyen jelenleg a tabellán én, szerintem nem reális. Több rutinos játékost is ismerek a csapatból, valahogy az ősz nekik nem úgy sikerült. Hétvégén szerintem meghatározó lehet a jó kapusteljesítmény, az sok mindent eldönt mindkét oldalon, illetve a pillanatnyi forma, pillanatnyi szituácók. Egy küzdelmes, jó mérkőzésre számítok. - nyilatkozta Jakab László, a Mizse KC edzője.

Jó mérkőzésre számíthatunk szombat este a Békés Városi Sportcsarnokban. Várunk Mindenkit a mérkőzésre.

Szurkoljunk együtt! Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!