Győzelemmel kezdtünk a Mizse ellen


Eredményesen kezdte az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság tavaszi idényét a békési csapat. Papp Bálint alakulata a hazai rajton a remek állománnyal rendelkező Lajosmizsét múlta felül egy szoros, kölcsönös „üresjáratokkal” tarkított mérkőzésen, ezzel visszavágott az őszi vereségért is.

Optimum Solar-Békési FKC - Mizse KC 29–26 (15–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor.
Békés: Pajkó – Kecskés, Haszilló 3 (1), Dénes 3, SZÉKELY 6, Ferenczi, Fedor 1. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Oláh 3 (1), Gál 3, VARSANDÁN 4, Kiss R. 1, BODA, OSGYÁN 5.
A Lajosmizse legjobb góldobói: Kiss A. 6, Vancsics 5 (3), Bán 4.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc + Ferenczi kizárva az 5. percben. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

Meglehetősen visszafogottan kezdtek a házigazdák, több rontott kísérlet miatt 4–0-ra és 6–2-re is vezetett már a Lajosmizse, ráadásul Ferenczit már az 5. percben kizárták a játékvezetők túlzott keménység miatt. Aztán összekapta magát Papp Bálint alakulata és 3 gólos hátrányból egy remek ötös szériával 9–7-re átvette a vezetést. A vendégek közel 8 perc után találtak be ismét, megpróbáltak tapadni a békésiekre, de a két gólnyi különbség állandósult a szünetig.
A második félidő első 8 percében sikerült ezt megduplázniuk a hazaiaknak, de ekkor a szívós látogatóknak egyetlen minuta is elegendő volt ahhoz, hogy visszakapaszkodjanak. Éppen jókor jött a héten Algyőről igazolt Varsandán Áron találata, ami megállította a vendégeket. A félidő középső harmadában mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A kiskunságiak minden felzárkózási kísérletét csírájában folytották el Oláh Gáboré,k és végül izgalmas csatában begyűjtötték a két pontot.

– Gratulálok a csapatnak, a rossz kezdés után rendeztük sorainkat és végig vezetve hoztuk le a mérkőzést. A hajrában a kapusteljesítményünk is jobb volt, így megérdemelten nyertünk. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk csapatunknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!