Hagyományőrző disznótort


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
2020 február 14.-én hagyományőrző disznótort rendezett a Békési Kisgazdakör.

Tarkovács István kisgazdakör elnöke elmondta, 2010 óta minden évben megrendezik a hagyományőrző disznótort. A pénteki eseményen mintegy harminca tag vett részt. Egy 186 kilós disznót vágtak, amiből reggelire sült vér, vacsorára toros káposzta készült. Szombat esti disznótoros vacsorán, orjaleves, sült kolbász és hurka valamint tört burgonya és savanyúság kerül az asztalokra.

A reggeli órákban Kálmán Tibor Békés város polgármestere megtekintette a Kisgazdakör hagyományőrző rendezvényét, a disznótort. Jelképesen koccintott a böllérekkel.

A GFF Békési Szakképző Iskola, Együd Imre által vezetett csapata (3 leány és 2 fiú) egy jó hangulatú csapatmunka keretében aktívan részt vett a hagyományőrző disznótor munka folyamataiban.

Meglátogatták a Kisgazdakör rendezvényét a Korona utcai óvodások is. Az óvodások nagy figyelmet fordítottak a hagyományőrző disznótor bemutatásához, majd a FETA által rendezett " Zöld-sziget " játszósarok, valamint Hégely Laci bácsi által előadott mesék tették színesebbé a délelőtti programjukat. Megtekintette még a hagyományőrző disznótort a GFF Békési Szakképző Iskola 15 fő csoportja Dohányosné Bencsik Erika tanárnő vezetésével.

Bondár Gábor vendéglátóipari szakértő tartott színvonalas ismertetőt, a hagyományos disznótor munkafolyamatairól.

Tételek: 1 - 20 / 184 (10 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!