Határvédelmi tagozat évzáró fóruma


Mórahalom adott otthont az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Tagozatának, 2020. február 15-én megtartott, évértékelő fórumának.

Csorba Sándor az OPSZ Határvédelmi Tagozat elnöke beszámolójában ismertette a 2019-es esztendő eredményeit, eseményeit. A fórum résztvevői felszólalói között volt Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke is:

Megköszönte a Határvédelmi Tagozat áldozatos munkáját. Elmondta Békés megye eddig békés volt, ma már nem mondható, hiszen egy hónapban többen jöttek át illegálisan a határon, mint 2018 évben összesen. A határvédelem plusz költséget jelent az egyesületeknek, Békés megyében a tartalékalapból plusz pénzösszeget kaptak a határvédelemben közvetlenül résztvevő egyesületek, valamint a mélységi ellenőrzési programban résztvevő egyesületek is. Ígéretet tett, hogy a Békés megyei polgárőrök a jövőben még aktívabban segítik a Rendőrség munkáját, mélységi ellenőrzési program keretén belül fokozottan ellenőrzik a vasútállomásokat.

dr. Túrós András, az OPSZ elnöke záróbeszéde után elismeréseket és emlékérmeket adtak át a határvédelem területén kimagasló munkát végző polgárőrök részére.

Békés megyei jutalmazottak:

Emlékérem elismerésben részesültek:

  • Locskai Ferenc - Mezőhegyes
  • Széplaki Ambrus - Sarkad

Elnöki elismerésben részesültek:

  • Bújdosú Mihályné - Kötegyán
  • Buruzs József - Kevermes


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!