Housing first - innovatív módon támogat a Lehetek Én is!


A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ az EFOP-1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” elnevezésű Elsőként lakhatás program keretében új, innovatív módon támogatja a hajléktalanság peremén vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőket.

A hajléktalan ellátásnak is vannak alternatívái, a beavatkozási módszerek eltérők lehetnek. Innovatív és korszerű szociális szemlélet alapján a hajléktalan emberek részére Housing first – tehát az utcáról azonnal lakhatáshoz juttatni módszer kezd terjedni. A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ fiatal, magas kvalitású szakemberei ötvözik a szociális munka komplex eszköztárát.

A jelenlegi projektben közvetlenül 8 szakember dolgozik, feladatuk a szükségletfelméréstől, a megkeresésen túl, az támogatottak mentorálása, öngondoskodási képesség erősítése, mentális állapotjavítás, háztartási ismeretekkel való felvértezés, a szabadidős programok szervezése, koordinálása, szakmai szervezetekkel való együttműködés, nyilvánosságbiztosítás és a komplex, projekt dokumentáció vezetése.

Az eredményeket illetően Senecát idézném: Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja melyik kikötőbe tart. A kézzel fogható eredmények csak hosszútávon fogalmazhatók meg, a jövőorientáció, a változásra való akarás, a társadalomba való visszailleszkedés érzése egy jobb jövőt ígér a békési hajléktalanok számára.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!