Évértékelés Békésben


Zsúfolásig megtelt a Békés város Polgármesteri Hivatalának Díszterme, ahol március 7.- én rendezte éves beszámoló közgyűlését a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége. A mandátummal rendelkező küldöttek mellett jelen voltak az Országos Polgárőr Szövetség és az együttműködő szervek képviselői is.

Néma főhajtással emlékeztek az elhunyt polgárőr társakra.

Az ilyenkor szokásos közgyűlési protokoll letudását követően Gyarmati Sándor, megyei polgárőr elnök lépett a mikrofonhoz, s tartalmas összefoglalást adott a megye polgárőreinek elmúlt évi tevékenységéről. Nem rejtette véka alá a negatívumukat sem. Megtudhattuk, hogy a megye polgárőrei az elmúlt évben több mint 646 000 szolgálati órával büszkélkedhet, amelynek több mint egyharmadát a külterületeken teljesítették. A kormány stratégiai partnerként tekint a polgárőrségre, aminek köszönhetően szervezetük soha nem látott támogatásban részesült. A kiváló rendőrségi együttműködésnek köszönhetően közel 59 ezer óra közös szolgálatot adtak rendőrökkel, ezt az óraszámot 2020-as évben megpróbáljuk 19 % - al megemelni. De ugyanez a kiváló kapcsolat mondható el a Békés Megyei Kormányhivatallal, Katasztrófavédelemmel, a NAV-val, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, a Postával, az MLSZ -szel a megyei önkormányzatokkal való együttműködésről is. A megyei elnök röviden szólt gazdálkodásukról is, kiemelve: stabil a pénzügyi helyzetük. Idei feladataikról szólva Gyarmati Sándor kiemelte a polgárőrök oktatását kell előtérbe állítani, hogy a rendőrökkel közös szolgálatot felkészülten végezhessék. Tovább kell népszerűsíteni a SZEM mozgalmat, s tenni kell a közlekedésbiztonság javításáért is. Hogy még több fiatalt vonjanak be a polgárőr tevékenységbe, tábort szerveznek az Ifjú Polgárőröknek. A migrációs folyamatok miatt még több járőrszolgálatra lesz szükség, különösen a határ menti községekben és városokban, Beszámolója végén a közelgő Nőnap alkalmából virággal köszöntötte a megjelent hölgyeket.

A továbbiakban a megyei szövetség gazdálkodásáról, majd a felügyelő- és ellenőrző bizottság tevékenységéről hangzott el beszámoló. A jogi- és etikai bizottságnak nem akadt munkája 2019-ben.

- Csatlakozom az előttem felszólalóhoz, és a Hölgyeknek nagyon sok boldog Nőnap kívánok a holnapi Nőnap alkalmából! – kezdte felszólalását dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, aki megköszönte a Rendőrségnek nyújtott segítséget. A főkapitány számokkal is illusztrálta, mennyi elfogás, előállítás, bűncselekmény felderítése fűződik a polgárőrök tevékenységéhez, amiért köszönetet mondott a megye minden önkéntes bűnmegelőzőjének.

 - Nagyon jó és tartalmas beszámolót hallhattunk - mondta Szabó Zoltán az OPSZ szakmai alelnöke. Békés megyében kiváló munka folyik, melyet az OPSZ vezetése is nagyra értékel, ez példa értékű. Továbbá szólt még a 2020 évi várható feladatokról.

A közgyűlés ezután elfogadta a beszámolókat, valamint új elnökségi tagokat választott, végül elismerések átadására került sor.

 

Tételek: 1 - 20 / 73 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!