Békés Megye Önkormányzatának közleménye.


A munkavállalók egészsége a legfontosabb a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalban

A Magyarország Kormánya által a korona-vírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalban Zalai Mihály elnök és Dr. Horváth Mihály jegyző rendelkezést hozott a fertőző betegségek és járványok megelőzése érdekében szükséges intézkedésekről.

A rendelkezés célja, hogy a hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és munkavállalók egészséges környezetben, fertőző betegségek és járványok által nem veszélyeztetve végezzék munkájukat. Ennek megfelelően a hivatal vezetése arra törekszik, hogy a munkahelyi kontaktusok számát csökkentsék, illetve hogy biztosítsák a kritikus időszakban történő működés fenntartásához szükséges munkaerő fokozott védelmét.

Otthoni munkavégzést rendeltek el azon foglaloztatottak részére, akik kizárólag tömegközlekedési eszközzel tudnák megoldani a hivatal épületébe történő bejutást. Az érintett alkalmazottaknak az intézmény munkarendjét betartva folyamatos telefonos elérhetőség mellett, a hivatal számítógépes rendszerére távoli elréssel csatlakozva kell végezni munkájukat. Azok a dolgozók is ilyen munkavégzést kérelmezhetnek, akik bölcsődés, óvodás, vagy alsó tagozatos gyermekük felügyeletét nem tudják megszervezni.

A hivatal épületében tartózkodó alkalmazottaknak a járványok esetén alkalmazandó alapvető higiénés szabályokat kel betartaniuk. A kucsfontosságú feladatokat ellátó munkakörökben irodahelyiségenként egy fő dolgozhat, a külsős személyekkel történő találkozásokat a járvány ideje alatt a lehetőségekhez képest kerülni kell. Az ügyfelekkel történő kapcsolattartást csak a legszükségesebb esetekben folytathatják személyesen, minden más ügyben telefonon vagy e-mailen kell ezt végezniük, ez utóbbiak az eljárási határidők módosítását vonhatják maguk után.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


koronavírus