Megújult a békési Civil Ház


Energetikai korszerűsítést végeznek kilenc békési közintézményen, köztük a Hőzső utcában található Civil Ház épületén is.

A modernizálás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatásból valósult meg. Az érintett intézmény felújítása a napokban fejeződött be, ám látogatókat a veszélyhelyzet idején továbbra sem fogad.

Békés épületenergetikai beruházásaira benyújtott több ütemben megvalósuló pályázatai részeként végezték el a békési Civil Ház épületének energetikai korszerűsítését. A TOP-3.2.1-16 kódszámú felhíváson elnyert támogatások révén nyílászárócsere történt, hőszigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel modernizálták az épületeket, valamint nemes vakolattal látták el a közintézmények külső falfelületeit. Polgár Zoltán, alpolgármester, aki egyben a környék választókerületi képviselője is elmondta, Békés Város Önkormányzata az intézmények fenntartójaként az érintett pályázat 2. ütemére mintegy 213 millió forint, 3. ütemére pedig mintegy 206 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. Ennek részeként a Civil Ház épületén mintegy 35,9 millió forint értékű fejlesztést hajtottak végre. Az épületre napelemes rendszer került felhelyezésre, mely a projekt erre a célra biztosított külön részéből lett finanszírozva, valamint projekt szintű akadálymentesítés is történt. Az alpolgármester kiemelte, a város 2012 óta folyamatosan pályázik energetikai korszerűsítésekre, és a sikeres projektek révén Békés város közintézményei – a műemléki épületek kivételével – sorban modernizálódnak. Bízom abban, hogy a járványhelyzet levonulása után a civil szervezetek örömmel és rengeteg programmal fogják ismét birtokba venni a megszépült Civil Házat – összegezte Polgár Zoltán.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!