Békés Megyei Önkormányzat: 5 millió Ft a védekezésre


Három hete hozta létre a Békés Megyei Önkormányzat a„bekesmegyeosszefog.hu” weboldalt, melynek célja, hogy a koronavírus-járvány idején fel.hívja a figyelmet az önkéntes felajánlások lehetőségére és szükségességére.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke mai élő Facebook bejelentkezésében elmondta, hogy eddigi működése alatt az oldalt több mint 3000-en látogatták meg, és 60 feletti felajánlás érkezett a weblapon keresztül. Mindezek alapján megállapítható, hogy jelentős társadalmi igény mutatkozik az ügy iránt. A legtöbb segítő önkéntes munkát ajánlott fel, de nagyon sok véradásra, tanításra, szállításra felajánlás is érkezett. Zalai Mihály köszönetet mondott mindazoknak, akik az oldalon keresztül segítségüket ajánlották az arra szorulóknak.

A megyei önkormányzat belső pénzügyi átcsoportosítással 5 millió Ft-os járványügyi védekezési alapot hozott létre, melyet egy hivatalos alszámlán helyezett el. A bekesmegyeosszefog.hu oldalon keresztül érkező civil felajánlások szintén erre az alszámlára érkeznek. Az alapból elsőként a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetségen keresztül a gyulai és a szeghalmi tűzoltóság kap támogatást ágybetétek, asztalok és székek beszerzésére.

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!