Mezőberénybe látogatott Soltész Miklós államtitkár


A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke az NHKT döntés alapján fertőtlenítőszereket adott át a városban két évtizede működő Mécses Szolgáló Közösség Egyesületének.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a bentlakásos otthonokban dolgozók óriási munkát végeztek, rendkívüli erőfeszítéseket tettek, hogy a járvány miatt hozott szabályokat betartsák, a lakók biztonságát megőrizzék. Ezt a munkát segíti a szerdán átadott adomány is.

Az eseményen részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki elmondta: az összetartozást, az egymásra való odafigyelést is szimbolizálta a szerdai adományátadás.

„A járványhelyzet megmutatta, hogy mi magyarok képesek vagyunk összefogni, egymást erősíteni a nehéz helyzetekben. Bízom benne, hogy ez a gondolkodásmód hosszú távon tovább él majd.” – tette hozzá a képviselő.

A Mécses Egyesület legfőbb célja, hogy a fogyatékkal élő embereknek közösség alapú szociális szolgáltatásokat biztosítson, és olyan kis létszámú otthonokat tartson fenn, amelyek a városban élő emberek körülményeihez hasonló élet lehetőségét biztosítja részükre.

Tételek: 1 - 20 / 40 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!