100 ezer forintot adományozott a békési Ausztrál egyesület.


Lagzi János és Nagy Lajos cukrászmesterek több évtizedes munkájukért a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elismerésében részesültek!

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete már évek óta szoros kapcsolatot ápol a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével. Az egyesület jótékonysági akciók során több alkalommal kapott segítséget a cukrász szakma jeles képviselőitől. 2017-ben Juhász Zoltán elnök úr kezdeményezésére cukrászok az ország minden tájáról több mint 2500 szelet süteményt ajánlottak fel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány által kezdeményezett gyűjtéshez. Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke az elmúlt évben látogatást tett a Békés Megyei Központi Kórházban, ahol megtekintette azt a koraszülött mentőautót, amelynek megvásárlásához az egyesület a sütemények értékesítéséből származó 1 040 000 forinttal járult hozzá. Az elnök úr az Ipartestület korábbi elnökével, Horváth Ferenccel együtt személyes jelenlétével is megtisztelte a II. Ausztrál Jótékonysági Estet. Az I. és II. Ausztrál Jótékonysági Esten a cukrászok két-két asztaltársasággal képviseltették magukat, felajánlásaikkal nagymértékben hozzájárultak a rendezvények sikeréhez.

Az egyesület az International Festival Bazaar keretében is jelentős segítséget kap a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületétől, valamint neves mestercukrászoktól és cukrászmesterektől. Balogh László (Kézműves és Százéves Cukrászda, Gyula), az „Országtorta alkotó” Zila László, akinek tortája eddig öt alkalommal nyerte el az Ország Tortája címet (Zila Cukrászda, Krisztina Kávéház és Étterem, Budapest) és Juhász Zoltán (Juhász Cukrászda, Békés) cukrászmesterek 400-400 szelet süteményt ajánlottak fel a decemberi jótékonysági rendezvényre.

Az Ipartestület vezetőségének és tagjainak az elmúlt években nyújtott támogatásukért a Cukrász Kongresszus közgyűlésén, Bükfürdőn az egyesület képviseletében Juhász Zoltán elnök úr mondott köszönetet. Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete egy jelképes összeggel, 100 000 forinttal járulhatott hozzá az Ipartestület most megújuló székházához.

Ezúton szeretnénk gratulálni Urbán Ildikó, Ladányi László, Lagzi János és Nagy Lajos cukrászmestereknek, akik több évtizedes munkájukért a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elismerésében részesültek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!