Kerékpárral 10 óra alatt Budapestre!


A békési Végh Sándor hobbisportoló egy régi 28-as Csepel kerékpárral nem kis feltűnést keltve már teljesítette az Arad – Békéscsaba és a Békés – Szeged távot, május utolsó hetében pedig 1 nap alatt tekerne fel Budapestre – vele beszélgettünk.

Békés Mátrix:

 

Mióta kezdtél el kerékpározni komolyabb távokon? Hogy lehet ilyen távokra felkészülni egyáltalán.

 

Végh Sándor:

 

Négy éve járom a megyét, voltam már Aradon és pár napja Szegeden kerékpárral. Profi versenyzőknek természetesen ez nem táv, nekem egy hagyományos kerékpárral kihívás, de egyszerűen imádom. Fokozatosan növelem a távot, Szeged előtt az egyik nap Orosházára mentem el.

 

B.M:

 

Sokaknak, akik kerékpároznak, nem az izomláz, hanem a kerékpárülés okoz kihívást, te hogy bírod?

 

V.S:

 

Nincs különleges ülésem, csak a Csepelé, amit gyárilag adtak hozzá, én hozzászoktam, betörtem, természetesen egy idő után fáj, de fejhallgatón állandóan szól a zene a fülemben, ami segít elviselni. Arra azért figyelek, hogy a zene mellett a környezeti zajokat is halljam.

 

 

B.M:

 

Szoktál rövidebb időre megállni? Mit iszol és eszel az úton ilyenkor?

 

V.S:

 

Nem szeretek megállni, ha valamiért muszáj, akkor is csak arra a pár percre és megyek tovább, ilyenkor lendületben vagyok. Szeged felé Algyőnél volt egy holt pont, amikor már majdnem feladtam, de aztán azt mondtam magamnak, nem azért jöttem el idáig, hogy ne csináljam végig.

 

Szegedre két kakaós csigával vágtam neki, és elfogyott még útközben 6 liter víz, amit a kutakon töltöttem után.

 

B.M:

 

Mi lesz a következő úti célod?

 

V.S:

 

26-án indulok Budapestre, reggel 7:30-kor és délután –este érkezek majd meg a pesti szállásra, másnap pedig ugyanígy indulok haza. A forgalom nem zavar, hozzászoktam, és sok helyen vannak kerékpárutak is.

 

B.M:

 

Sok sikert és jó utat, biztonságos biciklizést kívánunk neked! Ahogy megbeszéltük, jelentkezz majd a nap folyamán és akkor is természetesen ha szerencsésen odaértél.

 

Sanyi túrájáról Németi BrinGabi és Ásós Géza is hallott, úgy döntöttek, hogy BrinGabi Kerékpárszervíz egy ingyenes kerékpár átvizsgálással, míg a Kira Vendéglő egy komolyabb, túrához mért élelmiszercsomaggal támogatja a fiatalember tervét. A Békés – Budapest útról természetesen beszámolunk majd.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!