Tizenötezer harang zúg majd Trianon évfordulóján -


békési kezdeményezésre! A Magyar Nemzet közölt tegnap interjút Dr Pálmai Tamással. A kezdeményezés ötletgazdája Dr Szuromi Pál, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének békési tagja.

Akár tizenötezer templomban, imaházban is megkondulhatnak egyszerre a harangok Kárpát-medence-szerte június 4-én, a trianoni békediktátum százéves évfordulóján – erről tájékoztatta a Magyar Nemzetet  Pálmai Tamás, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) országos elnökségi tagja.

Mint ismert, a szervezet korábban felekezettől függetlenül felkért minden Kárpát-medencei egyházközséget és gyülekezetet, hogy június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor száz másodpercig szólaltassa meg temploma, imaháza harangját a százéves évfordulójára. Kérték továbbá azt is, hogy a harangszó után mondjunk el egy Miatyánkot a magyar nemzet egységéért és a keresztény/keresztyén hit védelmében, kapcsolódva ezzel a nemzeti összetartozás évéhez. Dr Pálmai Tamás szólt arról is, hogy csak Erdélybe ezerötszáz megkeresést indítottak, de szerte a Kárpát-medencébe is eljuttatták felhívásukat, így június 4-re a számítások szerint 15 ezer templom, gyülekezet csatlakozhat a kezdeményezéshez. 

A teljes cikk a Magyar Nemzet Online -on olvasható! 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!