Szakmák reménységei: a legjobbakat jutalmazták


Nagylelkű vállalkozók révén tehetséges, szorgalmas fiatalokat jutalmazott az iparkamara a szakképzés érdekében. Az iparkamarai bálon tett felajánlásokat (összesen 850 000 forintot) osztották ki Békéscsabán, a megyei középfokú szakképzésben kiváló teljesítményt, szorgalmat, tehetséget, kitartást felmutató húsz tanuló között.

Dr. Orosz Tivadar elnök úgy nyilatkozott: a hagyományteremtő kezdeményezést folytatják a jövőben is.

- Immár hagyományosnak számít, hogy a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói részére év elején bált szervez. Idén a bál új célt is megfogalmazott azzal, hogy jótékonysági gyűjtést indítványozott, melynek kedvezményezettei Békés megyei középfokú szakképzésben kiváló teljesítményt, szorgalmat, tehetséget, kitartást felmutató tanulók – mondta az átadón Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője. – Akik most itt állnak előttünk, többségük csodálkozva, hiszen ők nem is tudtak erről, ők nem pályáztak erre a címre, erre a támogatásra, hanem jelölték őket, jelölte őket osztályfőnökük, tantestületük, szakoktatóik, illetve külső gyakorlati képzőik – tette hozzá.

 

Az átadóra meghívott 20 tanuló közül heten a legjobbak közül is kiemelkednek, mert ők azok, akik ebben a tanévben elindultak a Szakma Kiváló Tanulója, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen és teljesítményük egészen a döntőig repítette őket. A világjárvány miatt a döntőt nem lehetett megtartani, ez semmissé tette az álmaikat, nem arathatták le befektetéseik gyümölcsét. A többiek a kiváló teljesítmény mellett szociális alapon jutottak jutalomhoz.

 

Támogatók:

UNICON Ruházati és Szolgáltató Zrt. - aranyfokozatú támogató

UNICON-Modell Kft. - aranyfokozatú támogató

Különlegesotthon.hu Kft. - aranyfokozatú támogató

KAZÉP-Kazánjavító Kft. - ezüstfokozatú támogató

Kertész Autó Kft.  - bronzfokozatú támogató

Hotel Gyula Kft. -  bronzfokozatú támogató

Vandlik János ev. - bronzfokozatú támogató

 

Az aranyfokozatú támogatók képviseletében Hatos Zoltán, Hatos Istvánné és Tóthné Lengyel Ilona is részt vett az átadón, biztatva a fiatalokat szakmai útjuk folytatásához.

Az országos versenyen elért eredményeiért Braun Krisztián Attila (alternatív gépjárműhajtási technikus), Pikó Hajnalka (cukrász), Gulyás Raul Martin (eladó), Takács Alex (épületgépész technikus), Bagó Tamás (magasépítő technikus), Kovács Vivien (vendéglátásszervező) kapott juttatást.

Tanulmányi eredményei és szociális alapon Csáki Dániel Ronaldó (kőműves), Papp Diána (vendéglátásszervező), Sevinc Erika (vendéglátás szervező), Kovács Viktória (vendéglátásszervező), Rácz Dorina Virág (női szabó), Nagy Beáta Kármen (eladó), Barta Máté (ipari gépész), Borgulya Gábor Mihály (mezőgazdasági gépész), Nagy Richárd (vendéglátás szervező), Klimó Liliána (női szabó), Kiss Viktória (eladó), Mohácsi Dorottya Petra (eladó), Mezei Natali (egészségügy szakmacsoport).


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!