Testületi döntések.


Három hónap eltelte után, 2020. június 25-én tartotta első testületi ülését - a Korona-vírus járvány miatt - Békés városi önkormányzata.

Kálmán Tibor Békés város polgármestere elmondta, az elmúlt három hónapban nagyon sok téma adódott, melyben, sok esetben polgármesteri hatáskörben kellett döntést hozni a határidők miatt.

A testületi-ülésen először a rendvédelmi szervek – rendőrség, polgárőrség, tűzoltóság – beszámoltak 2019. évi tevékenységükről, megállapítást nyert, hogy a városban jó a közbiztonság.

Beszámolt 2019. évi munkájáról a Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ és a Jantyik Mátyás Múzeum. 2020. évi városi nagy rendezvényeket szeretnék megtartani, amelyekre már egyeztetés folyik a fellépőkkel. Augusztus 20-án a tervek szerint a Republic együttes ad koncertet. Madzagfalvi Napok tervezett időpontja szeptember 11-12-13. Várható fellépők: Ganxsta Zolee, ByeAlex és az R-GO együttes. A Békési –tarhosi Zenei Napokat várhatóan októberben tartják meg.

Beszámoló hangzott még el az Inkubátor Ház működéséről. Javaslatot fogadtak el a működési struktúra átalakításáról és elfogadták az új lakásrendeletet is.

A BKSZ KFT ügyvezetőjének Nánási Lászlót választotta a testület

A polgármester ezúton is megköszönte Váczi Julianna munkáját, melyet a BKSZ Kft. irányítása terén végzett.

Interpellációk és egyéb kérdések hangzottak el még a testületi ülésen melyek közül talán a legfontosabb, hogy mindenki köteles a lakóháza előtti vízelvezető rendszer tisztántartására.

Sajtótájékoztatója végén Kálmán Tibor polgármester kérte a békési lakosok türelmét a felújítási munkák során, hogy sikeresen tovább tudjuk fejleszteni és szépíteni Békés városát.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!