Fekécs Szilárd csúcsával indult újra a békési súlyemelő sport


A koronavírus miatt kényszerű szünet után remek békési eredményekkel indult újra a sportág. Balog János edző beszámolója a Békés Mátrixon.

A Korona vírus okozta leállást követő szünet után újra indult súlyemelő versenysorozatot a legkisebb, aktívan súlyemelő Fekécs testvér, Gergő kezdte el . Élete első versenyén a Biharnagybajomban megrendezett Kelet Magyarországi Tini OB-n Indult . A serdülők 55kg-os súlycsoportjában versenyezve 50+63=113kg-os egyéni csúccsal, az első helyen végzett .

A Tini OB-t követő hétvégén szintén Biharnagybajomban az immár kiemelt Juhász Sándor Emlékversenyen álltak tárcsák mögé sportolóink. Ezen a versenyen a serdülők 67kg-osok súlycsoportjában indult Nagy Zsolt és 78+90kg-os egyéni csúccsal az első helyen végzett.

Az ifik 81kg-osok súlycsoportjában mérlegelt Fekécs Szilárd és egyből átírta szakításban lökésben és összetettben is az Országos csúcs listát. 117+148=265kg-os eredménnyel nem csak a súlycsoportja versenyét nyerte hatalmas előnnyel, ő érte el az egész verseny legjobb teljesítményét is.

Ezek után sem sokat pihentek sportolóink, hiszen a Juhász Sándor Emlékversenyt követő hétvégén újabb megmérettetés várt emelőinkre. Ezúttal Tamásiban az Iskolások Országos Bajnokságán kellett megmutatniuk felkészültségüket. A serdülők mezőnyében versenyzett Fekécs Gergő és Nagy Zsolt. Fekécs Gergő az 55kg-os népes mezőnyben egyetlen kilóval lemaradva a dobogóról 53+65=118kg-os egyéni csúccsal a negyedik helyen végzett. Nagy Zsolt a 67kg-os, roppant erős mezőnyben versenyezve 80+93=173 kg-os nagyszerű egyéni csúcsot jelentő eredménnyel ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

Az ifik 81kg-osok mezőnyében indult Fekécs Szilárd, tovább folytatta csúcsjavítási sorozatát szakításban 120kg-ot emelt lökésben 150kg-ot a 270kg–os összetett eredmény is jobb a saját maga által tartott országos csúcsnál. Mivel az Iskolás OB – nem kiemelt verseny így ezek a csúcsok nem hitelesíthetőek. Szilárd az elkövetkező időszakban a remélhetőleg megrendezendő nemzetközi versenyekre az ifi válogatott kerettel a Tatai Olimpiai Edzőtáborban készül.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!