| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Csíksomlyó és a Kárpát-medencei keresztény értékekForrás: Gazsó JánosEsemény időpontja: 2020 Július 22. ( Szerda ) 17:00
Helyszín: Békés Kult.központ
A korábban márciusra meghirdetett, de a járványügyi helyzet miatt elhalasztott „Csíksomlyó és a Kárpát-medencei Keresztény Értékek” című rendhagyó fotóművészeti kiállítás a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési csoportja hozta el városunkba.

Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány fotópályázatot hirdetett határon túli magyar fotósok számára. A díjnyertes fényképek döntő többsége az idei csíksomlyói búcsút, Ferenc pápa erdélyi látogatását és ehhez kapcsolódóan a székelyföldi, erdélyi keresztény emlékeket mutatja be. Megható pillanatfelvételek, a vallás egyedi, személyes megélésének momentumai és több száz éves múltunk tárgyi emlékei ragadták meg az amatőr és hivatásos fotósok lencséjét. A közel 30 műalkotás segítségével azonban nemcsak Erdély, de az egész Kárpát-medence szakrális emlékhelyein is virtuális utazásra indulhat a látogató.
A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítványt 2017-ben hozta létre a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) azzal a céllal, hogy a két szervezet szorosan együttműködve, azonos értékek mentén szerteágazó evangelizációs tevékenységet végezhessen a Kárpát-medencei magyarság körében.
Az alapítvány központi feladatának tekinti a Kárpát-medence keresztény/keresztyén értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését, a társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást.

A programot a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

 
Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=98021_csiksomlyo_es_a_karpat_medencei_kereszteny_ertekek" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?