Szeptember 19-én adja át díjait a Nefelejcs Egyesület


Helyszin: Jantyik Mátyás Galéria
A Vigalom és a Dínomdánom programjait a tervek szerint jövőre fogják pótolni.

Idei tavaszi szabadtéri rendezvényeit a koronavírus-járvány begyűrűzése miatt nem tudta megtartani a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület. A Vigalom és a Dínomdánom programjait a tervek szerint jövőre fogják pótolni.

Nemrégiben arról is határoztak az egyesület tagjai, hogy nem tartják meg a szeptember végére tervezett Békési Tökmulatságot sem, tekintettel a járványhelyzet kilátásba helyezett romlására és az emiatti várhatóan szigorodó járványügyi korlátozásokra.

Ugyanakkor viszont megrendezik a díjátadó rendezvényüket. Az eseményre szeptember 19-én, szombaton 16 órától kerül sor, helyszíne a Széchenyi téri Békési Galéria lesz. Az egyesület idén is két személynek, a békési közoktatás és művelődésügy jeles alakjának kívánja átadni a díját egy színvonalas kulturális műsor keretében. Köszöntőt Vámos Zoltán alpolgármester mond majd, míg a fellépők kilétét az egyébként titokban tartott két díjazott személyéhez igazítják. A díjátadót vendéglátás zárja majd.

Az ünnepség egészében maximálisan betartják a zártterű rendezvényre életbe léptetett közegészségügyi szabályokat – tájékoztatott Balog Gáborné, a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület elnöke.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!