Magyar Kupa: Győzelem Mezőtúron


Fölényes győzelemmel tudta le a felkészülési időszakra előrehozott Magyar Kupa mérkőzését a békési férfi kézilabdacsapat. Papp Bálint együttes az NB II-es Mezőtúr otthonában harcolta ki a továbbjutást.

Mezőtúri AFC–Optimum Solar-Békési FKC 20–33 (8–15)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőtúr, 150 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
Békés: Borbély – Kecskés 3, Haszilló 4, Varsandán 1, Székely 1, Mezei 6 (1), Szász 8 (2). Csere: Takács, Pajkó (kapusok), Osgyán 4, Csuzi 2, Kohlrusz 3, Gál 1, Kiss R., Kovács L.  
A Mezőtúr legjobb góldobói: Gyenge 4, Farkas K. 3, Farkas N. 3, Sütő 3, Zvolenszki 3.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc + Székely kizárva. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

A találkozó elején jobbára a lelkes hazaiak vezettek minimális különbséggel. A félidő közepén sebességet váltott a békési együttes, és egy 7–1-es szériával magabiztos előnyre tett szert, s ezt a szünetig meg is őrzött.
A térfélcserét követően 10 percig kiegyenlített játék folyt, állandósul a csapatok között a 8-9 gólos különbség. A meccs utolsó negyedét ismét felpörgették a vendégek és gyors találatokkal tették még biztosabbá a győzelmüket és a továbbjutásukat.

 – Örömteli, hogy végre nézők előtt játszhattunk tétmérkőzést. Időnként szép dolgokat mutattunk be, azonban van még hova javulnunk. Gratulálok a lelkes mezőtúriaknak is! - nyilatkozta Papp Bálint, edző a mérkőzés után.

Pénteken Dabasra utazik majd a csapat edzőmérkőzésre.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!