Jó mérkőzést játszottunk Dabason


Utolsó edzőmeccsét játszotta le pénteken az NB I B-s bajnoki rajtra készülő békési férfi kézilabdacsapat. A második számú viharsarki alakulat az élvonalban szereplő Dabas vendégeként szenvedett vállalható, 5 gólos különbségű vereséget.

Dabas KC VSE–Optimum Solar-Békési FKC 32–27 (17–11)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Nagykőrös, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth Z., Simó.
Békés: Pajkó – Kecskés 1, Haszilló 4, Varsandán 2, Székely 3, Mezei 1, Szász 1. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Oláh 6 (2), Osgyán 1, Csuzi 1, Kohlrusz 2, Gál 3, Kiss R. 2, Fedor, György. 
A Dabas legjobb góldobói: Tóth Á. 6 (1), Koller 5, Antal 5.
Kiállítások: 4, ill. 0 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.

A találkozó elején a hazaiak kezdtek jobban. A békésiek túlságosan is megilletődtek, így a félidő közepére 11–5-re nőtt a dabasiak előnye. A folytatásban már a vendégek is felvették a meccs ritmusát, mindez arra volt elegendő, hogy állandósuljon a csapatok között addig kialakult különbség.
A második félidő kiegyenlített játékot hozott. Egy-egy jó szériát kihasználva, 3 gólra is felzárkóztak a látogatók, azonban a rutinos házigazdák ilyenkor rendre váltani tudtak, és végül realizálták a két fél közötti osztálykülönbséget.

– Az első negyedórában fizikai és sebességbeli fölényben játszottak a hazaiak, onnantól viszont egy kiegyenlített, jó mérkőzést tudtunk játszani. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!