info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Békésen is elindult a Kupakszív mozgalom


A Széchenyi téren, a posta előtt áll a mai naptól a szív alakú műanyagkupak gyűjtő - jelentette be Polgár Zoltán alpolgármester a mai napon közösségi oldalán.

A műanyag kupakok elhelyezésére alkalmas szívalakú gyűjtők több településen is sikeresen szolgálnak jelentős célokat. Egyrészt segítenek megelőzni, hogy a műanyagkupak, mint szemét szennyezze a környezetet, így környezettudatosságra neveli és ösztönzi közösségünket, másrészt a kupakok értékesítéséből egy olyan támogatási alap jön létre, melyből számos nemes kezdeményezést támogathatunk a térségben – nyilatkozta Polgár Zoltán a közösségi oldalán.

Békés Város Önkormányzata és a BKSZ Kft. közös döntésének köszönhetően Békésen is elkészült az első Kupakszív, amit a főtéren található posta előtt helyeztek el. A projekt társadalmi összefogással valósult meg, az elkészült gyűjtőszív minden eleme helyi vállalkozók felajánlásából készült. A tervek szerint a város több pontján is elhelyeznének hasonló gyűjtőket. A további felajánlások nagy segítséget jelentenek, a programhoz bárki csatlakozhat, melynek nyomon követéséhez egy Facebook oldal is segítséget nyújt majd. A közösség által összegyűjtött műanyag kupakok sorsát folyamatosan követni tudják a gyűjtéstől a felajánláson át a támogatott célig bezárólag.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!