13 gólon tartottuk a Nyíregyházát


Két halasztott mérkőzés után végre a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata számára is megkezdődtek a bajnoki küzdelmek. A második számú viharsarki gárda Nyíregyházán lépett pályára vasárnap, ahol ezen a szinten fehér holló számba menő 13 gólon tartotta a házigazdákat. Érthető, hogy nem is maradt el a siker!

Nyíregyházi KC - Optimum Solar-Békési FKC 13–21 (6–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 250 néző. Vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid Sándor.
Békés: PAJKÓ – Osgyán 3, HASZILLÓ 6 (3), VARSANDÁN 3, Székely 1, Oláh, Fedor 1. Csere: Takács (kapus), Gál 2, DR. CZINA, Mezei 1, Szász 1, Kecskés 1, Kiss R. 1, Csuzi 1, Kovács L. Edző: Papp Bálint. 
A Nyíregyháza legjobb góldobója: Gubó 3.
Kiállítások: 20 perc + Nyitrai kizárva, illetve 8 perc. Hétméteresek: 0, ill. 4/3.

A találkozó elején mindkét csapat a védekezésre fókuszált, jól védtek a kapusok is, így nehezen születettek a találatok. A félidő közepéhez érve fokozatosan növelte előnyét a Békés, melynek kemény védekezése továbbra sem ízlett a szabolcsiaknak. Ennek köszönhetően a látogatók a végére megnyugtató előnyre tettek szert..
A második játékrész elején a viharsarkiak támadójátéka körülményessé vált, azonban a végig kimagaslóan teljesítő Pajkó kapus bravúrjai megakadályozták a házigazdák felzárkózási kísérletét. A folytatásra a gólok is megérkeztek Haszillóék részéről, de leginkább a védőmunka hozta meg számukra a rendkívül magabiztos sikert.

 – Mindenki nagyon várta már a bajnokság kezdetét, a védekezés és a kapusteljesítmény végig stabil volt. Örülünk az eredményes rajtnak! - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!