A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és Illényi Katica koncertje


A sokéves hagyománynak megfelelően idén is a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar előadása nyitja a Békés-tarhosi Zenei Napokat 2020. október 4-én (vasárnap) 17:00 órai kezdettel.


A hangversenyt megnyitja: Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, majd a koncertet követően pohárköszöntőt mond: Vámos Zoltán, Békés város alpolgármestere.
Vezényel: Gál Tamás Liszt-díjas karmester, Érdemes Művész

Közreműködik: Illényi Katica eMeRTon, Artisjus, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és theremin művész, énekes, akit már 14 éves korában felvettek a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára, a „különleges tehetségek” osztályába. 1991-ben hegedű szakon szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneakadémián. 2014. január 4-én egy titokzatos, theremin nevű hangszert mutatott be közönségének szilveszteri koncertjén, amelyet a Művészetek Palotája Bartók Béla koncerttermében tartottak. A világ néhány theremin-játékosa közül Katica az egyetlen magyar művész, aki ezt a hangszert koncertjein is megszóltatja, amiből ma este Önök is hallhatnak ízelítőt.

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar egy több mint 50 éves múltra visszatekintő együttes, a Dél-Alföld zenekultúrájának meghatározó képviselője. Számos hazai és külföldi fellépéssel vitte hírét régiónk színvonalas zenei életének. A zenekar tagjai a megye településeinek zenetanárai, akik amellett, hogy hivatásnak tekintik az ifjúság zenei nevelését, nem váltak meg az aktív előadóművészi tevékenységtől sem. Közülük többen már évtizedek óta állítják a zenekar szolgálatába mesterségbeli tudásukat, és egyre többen vannak azok a fiatalok is, akik pályakezdőként a megyébe visszatérve fontosnak tartják a zenekar fejlődését, kultúraközvetítő szerepét.

A nyitóhangverseny helyszíne: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)
Belépődíj: 2500 Ft/fő, Békés Kártyával 2000 Ft/fő, Csoportos kedvezmény, minimum 10 fő esetén: 2000 Ft/fő.
A jegyek a kulturális központban vásárolhatók meg, nyitvatartási idő alatt.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

/Fotó: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!