15 bérlakással gyarapodott a város


Ma délelőtt ülésezett a képviselő-testület.

A döntésekről Polgár Zoltán alpolgármester számolt be közösségi oldalán.

 

A testületi ülés elején a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Pocsaji Ildikóra, a képviselő-testület korábbi tagjára, a grémium külsős bizottsági tagjára emlékeztek.

 

A testületi ülésen megtárgyalták a Békésen működő óvodák, általános és középiskolák előző tanévben végzett munkáját illetve az új tanév elindításának tapasztalatait.

 

Elfogadták a BKSZ Kft. első félévi gazdálkodásáról és szakmai tevékenységéről szóló beszámolót.

 

A szociális rendelet módosításáról szóló előterjesztés során elhangzott, hogy a város szociális bérlakás-állománya 15 ingatlannal gyarapodott egy pályázatnak köszönhetően. A város vagyona a fejlesztésnek köszönhetően jelentős emelkedik. Nagyon fontos, hogy lakásügyi bizottság folyamatosan ellenőrzi nem csak ezeknél a házaknál, hanem valamennyi önkormányzati lakás esetében azok rendeltetésszerű használatát. A 15 ingatlan esetében a szociális szolgáltató szakemberei mentorálással is segítik az érintett családokat.

 

A közterület használatáról szóló rendelet módosításával döntöttek a zöldfelületek további és a nemrég elkészült rekortán borítású futópálya védelméről.

 

Polgár Zoltán kifejtette, hogy hogy a pálya elkészülte után számos visszajelzést kapott arról, hogy a lakosság mennyire szívesen használja a létesítményt.

 

Több sportklub is tart ott edzéseket és a futópálya némileg tehermentesíti a közeli Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolát is, illetve a tömegsport céljait is jól szolgálja a fejlesztés.

 

A gördeszkások, görkorcsolyázók, kerékpárosok továbbra sem használhatják a pályát, mert veszélyeztetnék az állapotát.

A testület döntött arról is , hogy október 16-ig meghosszabbítottják a nevelési és tanévkezdési támogatásra való jelentkezést.

 

Több szülő is jelezte, hogy lemaradt a lehetőségről, az alpolgármester kifejtette, hogy fontos számunkra, hogy minden békési gyermek és fiatal részesülhessen a támogatásból.

 

A testület pályázatot írt ki a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatói tisztségére.

 

Kálmán Tibor polgármester kezdeményezésére testület kinyilvánította azon szándékát, hogy a Lengyel Szamóca Intézet tapasztalataira alapozva a 2021-2027 uniós fejlesztési ciklusban 5 hektár intenzív hajtatásos szamóca ültetvényt hoz létre önkormányzati tulajdonban levő földterületen.

 

A képviselő-testület döntött arról is, hogy a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívásához kapcsolódva Békésen is babazászlók kitűzésével ünnepli meg a békési családokban született gyermekek világra jöttét.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!