Hamarosan kezdődhet a Karacs Teréz utca teljes aszfaltozása


Újabb pályázati forrásból, teljes hosszában megújul a belváros egyik legfrekventáltabb utcája, a Karacs Teréz utca útburkolata és járdája.

Mint arról július elején Polgár Zoltán alpolgármester a közösségi oldalán beszámolt, az aszfaltozásra közel 40 millió forint támogatást igényelt Békés Város Önkormányzata.

Az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására benyújtott pályázaton – a napokban kapott miniszteri döntés alapján – Békés megye 16 települése között városunk is nyert 39,6 millió forintot. A belváros szívében lévő Karacs Teréz utca átmenő forgalma az elmúlt évtizedek alatt jelentősen megrongálta az út burkolatát. Az utcában és a környéken élő lakosok türelmét és megértését kérjük az aszfaltozási munkák ideje alatt, a munkálatok megkezdésének várható idejéről a későbbiekben fogjuk tájékoztatni a lakosságot. Polgár Zoltán a FIDESZ-KDNP képviselőivel egyetértésben a választásokat követő eddigi egyik legfontosabb eredménynek tekinti, hogy támogatást sikerült nyerni utak aszfaltozására.

Szeptember 8-i lapunkból értesülhettek arról, hogy a Belügyminisztérium a települési önkormányzati feladatok támogatására 181 millió forintot nyújtott a városnak, melyből 120 millió forintot a település számos körzetét érintő utcáinak aszfaltozására fordítanak. Így összességében utak aszfaltozására 160 millió forintot fog fordítani Békés Város Önkormányzata a közel jövőben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!