Mindig legyen nálunk maszk!


2020. szeptember 21-étől a 6. életév alatti gyermekek kivételével kötelező orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textilből, illetve más anyagból készített maszkot (sál, ruhadarab nem megfelelő!) hordani az orrot és szájat eltakarva az alábbi helyeken:

A tömegközlekedési eszközökön, illetve a várakozás során, az üzletekben (vendéglátó üzlet vendégeit kivéve), kulturális rendezvényeken (fellépők kivételével), moziban, múzeumokban, könyvtárakban, színházakban, közösségi színtereken, levéltárakban, ügyfélfogadó helyiségekben (közigazgatási szerv, posta esetében, illetve egyéb olyan ügyintézési helyiségben, ahol rendszeresen 5 főnél többen várakoznak).

Az egészségügyi intézményekben ugyancsak kötelezővé tették a maszkviselést (kivéve: betegek kórteremben), a szociális intézményekben pedig a dolgozóknak akkor kell maszkot hordaniuk, ha az ellátottakkal érintkeznek (közvetlenül, vagy tartósan 1,5 méteren belüli távolságban). Az intézményi ellátottaknak a közösségi programok során lehetőség szerint ugyancsak maszkot kell viselniük.

A Kormány 431/2020. (IX.18.) Korm. rendelete a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szabályozza ezt.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


maszk koronavírus