Rövid hírek 2006. januárjából


Működik a Békési Kistérségi Társulás, Mozart kiállítás a kulturális központban, két új híd és egy kikötő épülhet Békésen.

A Békési Kistérségi Társulás az elmúlt évben több mint 80 millió forintot nyert többcélú feladatok ellátására. Ebből az összegből 9,2 millió forintot fordítanak számítástechnikai eszközök beszerzésére. A kistérségi iroda négy, a békési, mezőberényi, gyomaendrődi orvosi ügyelet egy-egy-egy, míg a mezőberényi, köröstarcsai pedagógiai szakszolgálat három géphez jutott február végéig.

Emlékek a zenetörténet géniuszáról címmel volt látható kiállítás a békési művelődési központban. A tárlat a 250 éve született Wolfgang Amadeus Mozart életének és munkásságának legjelentősebb, legérdekesebb pillanatait elevenítette fel.

Valamivel több mint 926 millió forintot nyert a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Körösök lágy ölén című pályázata a Nemzeti Fejlesztési Hivatal Regionális Fejlesztés Operatív Programján. Az említett összegből Békés városa 182,5 millió forintot fordíthatott két fontos beruházás megvalósítására. Később kishajó-kikötő és ökoturisztikai útvonal épülhetett két híddal a városban.

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!