info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

A város több pontján is lehet majd kupakgyűjtő.


Békés főterén, a posta épülete előtt található az a kupakszív, amelyben több, mint egy hónapja gyűjtik a lakosok a háztartásaikban felhalmozódott műanyag kupakokat. Az összegyűjtött kupakok értékesítéséből származó bevétel jótékonysági célt szolgál.

A műanyag kupakok elhelyezésére alkalmas szív alakú gyűjtő nem újdonság, több településen is sikeresen szolgál jelentős célokat. Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere örömmel számolt be arról, hogy a kupakszív átlagosan hetente megtelik, és egy-egy ürítéssel 60 kilogrammot meghaladó mennyiségű műanyag kupakot vesznek ki belőle.

A lakosok nagyon megkedvelték a gyűjtőt, nap mint nap viszik a saját kupakjaikat, ami igazából mind hulladékként landolna a kukákban. Most viszont nemes cél elérését segíti, hiszen egy beteg kisfiú kezelésének költségeihez járul hozzá. A kupakokat hetente ürítik a BKSZ Kft. munkatársai, és eljuttatják azt a családnak, aki aztán értékesíti azt. Nagy öröm számunkra, hogy a békési lakosok jól értelmezik a kupakgyűjtő szív céljait és aktívan részt vállalnak a közös összefogásban – tette hozzá az alpolgármester. A tervek szerint a város több pontján is elhelyezünk majd hasonló gyűjtőket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!