Első helyezett lett az EGYMI diákja!


Kisfalvi Jákob Soma első helyezést ért el a HBPF szövetség Nemzeti bajnokságán, testépítésben, Handicap kategóriában Hódmezővásárhelyen.

Jákob Down-szindrómás, mindig is érdeklődött a sport iránt. Ebben az évben sikerült egy álma, s megmutathatta a világnak, hogy mire képes.

Sokan segítették benne, így nővére, Cservenák Alexandra személyi edző edzéstervet írt és speciális étrendet állított fel számára, folyamatos ellenőrzés mellett.

 

Kristó Endre a Kriko Kupa promótere (felkészítő edző) heti egy-két alkalommal tanította be az alapfordulatokat, kötelező pózokat illetve a színpadi megjelenést.

 

Tanárai, pedagógusai és iskolája a        

Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

maximálisan támogatta a felkészülésben.

 

Jákob két hónapon keresztül heti három alkalommal járt edzőterembe édesanyja kísértében. A kitartó edzés és életforma meghozta gyümölcsét, így részt vehetett és első helyezést ért el a HBPF szövetség Nemzeti bajnokságán, testépítésben, Handicap kategóriában, amit immáron 9. alkalommal rendeztek meg Hódmezővásárhelyen.

 

A Kriko Kupa indulói kvalifikálhattak volna HBPF Világbajnokságra, de az a jelenlegi vírushelyzet miatt törlésre került, ám ez nem szegte Jákob kedvét, továbbra is folytatja az edzéseket.

Fotó: Dunavölgyi Média Team


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!