"Szent Mártonnak ünnepén"


Forrás: Csillagfürt Református Óvoda
Helyszin: Jantyik u. Református Óvoda, Jantyik , 33
A járványhelyzet, az aktuális rendelkezések miatt, az idén másképpen rendeztük meg a Márton napunkat.

Az óvodások 2 héten keresztül  Márton projekttel foglalkoztak. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy ovisaink jól érezzék magukat, élményekben legyen részük és gazdagodjanak német nemzetiségi hagyományok ismeretével, és sok más hasznos tudással is.

Megismerték Márton püspök legendáját. Utánzásos játékkal, Márton "bőrébe bújtak", keresték Mártont a libák között.

Az egyik legfontosabb erkölcsi érték, amit  elültethetünk a gyermekek lelkében a téma kapcsán, hogy az elesetteken segíteni kell, ezt mi is meg tudjuk tenni, mai világunkban is. Azt is megfogalmazták a gyerekek, hogy segíteni jó érzés, ők is szoktak otthon és az oviban is segíteni.

Óvodásaink sok érdekes szórakoztató és fejlesztő játékot játszottak, mondákáztak, énekeltek- így fejlesztve készségeiket.

Természetesen nem maradt el a közös lampion készítés sem! Egyszerű "felvonulást" rendeztünk, a szabályok szigorú betartása mellett. Kiskapun ki, nagykapun be, körbe az udvaron és az épületben énekszóval kisérve. 

A gyerekeknek nem maradt el a libazsíros kenyér kóstolása sem, az ügyesebek a kenésben, díszítésben is segítettek. Egyes csoportok liba alakú süteményt készítettek, melyet megosztottak szeretteikkel, Márton példáját követve.

Ezzel is erősítve azt az erkölcsi értéket, hogy jó másokkal megosztani azt, ami a miénk.

Ezen a napon kivilágított termekkel és folyosókkal leptük meg a hazainduló gyerekeket és a szülőket.

Arra is megkértük a kedves szülőket, hogy otthonaikba  helyezzék ki a lampionokat az ablakba. A melegséget árasztó, jó cselekedeteket is szimbolizáló kis fények ebben a nehéz időszakban a bizakodás jelképei, és azokat Békésen is mindenki érezhesse, megcsodálhassa.

"Szent Mártonnak ünnepén, égő lámpást viszek én! világítson minekünk, ahol járunk és élünk!"

Tételek: 1 - 20 / 53 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!