Megjelent a legújabb Békési Kalendárium


Idén is megjelentette a Békési Kalendáriumot a Családért Alapítvány, amely a Békési Újság kiadója egyben.

A kötet törzs szerzői gárdája úgyszintén a lap munkatársi és szellemi köreihez tartozik. A 160 színes oldalon számos érdekfeszítő helytörténeti jelentőségű tanulmányt, vidám vagy szomorú pályázati írást, és rengeteg figyelemreméltó fotográfiát tartalmaz.

A könyvbemutató ünnepségre a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színháztermében került sor, ahol a szigorított járványügyi előírások figyelembevételével, biztonságosan zajlott le az esemény még az általános rendezvénytilalom bevezetése előtt, november 6-án. Vendégművészként Pörneki Anikó bénekművész-tanárnő lépett színpadra. A könyvbemutató során a cikkszerzők és más közreműködő munkatársak, az irodalmi és fotópályázatra nevezők vehettek át tiszteletpéldányt és ajándékutalványt.

A tiszteletpéldányok átadását követően Szegfű Katalin, a kötet szerkesztője a jelenlévőknek elmondta, hogy ebben különösen nehéz és kihívásokkal teli évben nagy szó, hogy egyáltalán meg tudott jelenni a 2021-es Békési Kalendárium, amelynek borítóján egy olyan ludadi tanya fényképfelvétele látható, amelyet a Zoltán Edit fotójának elkészülése után nem sokkal lebontottak. Így kapcsolódik a kiveszőfélben lévő paraszti-tanyasi kultúra ezen emléke a kiadvány egészének összefoglaló témájához: múltunk darabkái a jövőnk építőkövei.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!