Adományozz csokit! Indul az Egy tábla szeretet akció Békésen!


Idén első alkalommal magánszemélyek és helyi civil szervezetek együttműködésével karácsonyi gyűjtőakcióra kerül sor, amelynek célja, hogy egy-egy tábla csokoládét juttassanak a nehéz helyzetben élő családoknak, egyedülállóknak, kisnyugdíjasoknak.

Az akció ötletgazdája Mucsiné Fodor Hajnalka cukrászmester, támogatói Kovács Ildikó és Serfecz Dávid, a képviselő-testület Humán és Szociális Bizottságának tagjai, civil szervezeti vezetők. Az ügy mellé állt több békési vállalkozás is, akik a gyűjtőpontok helyszíneit biztosítják. A december 13-ig összegyűjtött csokoládémennyiséget átadják a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központnak, amelynek igazgatója, Kádasné Öreg Julianna gondoskodik az adományok eljuttatásáról a célcsoportoknak. Az akció címe: Egy tábla szeretet. Jelmondata: Édesítsd meg valaki karácsonyát! A szervezők azt kérik, hogy a kihelyezett gyűjtődobozokba az adományozók részéről egy tábla csokoládé kerüljön. Mucsiné Fodor Hajnalka hangsúlyozta, hogy a szervezők a cukorbetegekre is gondolni fognak, hogy azoknak is édes lehessen a karácsonya, akik ezzel a betegséggel küzdenek.

A rendezvény védnöke: Aléné Kucsera Andrea, a Dr. Ilyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI intézményvezetője. Támogató civil szervezetek: Békési Fiatalokért Egyesület, Szent Lázár Alapítvány és a Más-Kép Egyesület.

Az akcióban részt vevő üzletek:

 Barta Kereskedés - Szent Pál sor 3.

•Bátori Csemege - Kispince u.59.

•Bocskai ABC - Bocskai utca 2.

•Csoma Élelmiszer - Kőrösi Csoma Sándor utca 30.

•Győri Vegyes - Élelmiszer Kereskedelem Békés, Táncsics Mihály u.3.

•Hunyadi ABC - Hunyadi tér 11.

•Rákóczi ABC - Rákóczi utca 61.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!