Informatikai fejlesztés!


A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő új számítógépek beszerzését valósította meg 20 millió forintból. Erre a célra az anyagi forrást az egészségügyi finanszírozó, a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) biztosította az intézmény számára.

A 2020. év legjelentősebb fejlesztését az egészségügyi intézmény teljes informatikai rendszerének modernizálása jelentette, beleértve a régi számítógépek cseréjét. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő jóváhagyta és támogatta a tavaly év végén benyújtott informatikai fejlesztési terveket. A Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő az informatikai szempontból réginek mondható számítógépeit, a hozzákapcsolódó monitorokkal, billentyűzetekkel és egerekkel együtt le tudta cserélni új eszközökre. Minden új számítógéphez a szükséges operációs rendszer is megvásárlásra került.  Az egészségügyi informatikai hálózat fejlesztése - amely főleg a meglévő szerverek cseréjét és bővítését jelenti – jelenleg is folyamatban van, és átnyúlik a következő évre - számolt be erről online értekezlet során Erdélyi Imola Erzsébet igazgató.

Polgár Zoltán, Békés város beruházásokért felelős alpolgármestere sikerként könyveli el az intézmény által végrehajtott modernizálást. Különösen nagy szervezési munkát igényelt az igazgató asszony részéről az informatikai fejlesztés megvalósítása annak érdekében, hogy a betegellátás zavartalan maradhasson – nyilatkozta az alpolgármester. A régi számítógépeket Békés Város Önkormányzata olyan rászoruló családok számára ajánlja fel, ahol a digitális oktatás eléréséhez nem áll rendelkezésre számítástechnikai eszköz.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!